Zglobna platforma

Općenito su to platforme za košare s električnom izolacijom od stakloplastike. Koriste ih kompanije za distribuciju električne energije u radovima na popravci kvarova i održavanju AOB-a, u općinama u elektro radovima i radovima na orezivanju drveća.

 

Teleskopska platforma

Općenito su to platforme za košare s električnom izolacijom od stakloplastike. Koriste ih kompanije za distribuciju električne energije u radovima na popravci kvarova i održavanju AOB-a, u općinama u elektro radovima i radovima na rezidbi drveća.

 

 

 

 

Samohodna platforma

Platforma na baterije - 17Mt

Preferiraju je građevinske i građevinske kompanije za radove održavanja, popravke i montaže. Koristi se u velikim preduzećima gde su intenzivni radovi na održavanju i popravkama. Kao opremu za iznajmljivanje preferiraju kompanije za iznajmljivanje dizalica koje iznajmljuju opremu za zaštitu na radu za rad na visini. Dok su dizelske jedinice poželjnije za radove na otvorenom na gradilištima u teškim uslovima, jedinice na baterije su poželjnije u zatvorenom prostoru na sajmovima i aktivnim fabrikama, u okruženjima gdje izduvni gasovi nisu poželjni.

 

Dizel platforma -  16 MT

 

 

 

 

Pauk vozilo

 

 

 

Dizalice Zoomlion

Makazasta dizalica (HD Serija)

ZS1414HD

ZS1212HD

ZS1012HD

ZS0808HD

ZS0608HD

ZS0607HD

 

Makazaste dizalice HD serije su proizvodi pogonjeni hidrauličnim pumpama. Visine platforme su u rasponu od 4 m do 14 m. Sa niskim težištem, stabilnim radom i velikim kapacitetom, ova serija pruža odlične performanse za produktivan dan.

 

Makazasta dizalica (DC Serija)

ZS1414DC

ZS1212DC

ZS1012DC

ZS0808DC

ZS0608DC

ZS0607DC

 

Makazaste dizalice sa električnim pogonom daju više nego dvostruku efikasnost u odnosu na mašine na hidraulični pogon. Visine platforme su u rasponu od 4 m do 14 m. Električne makazaste dizalice imaju duže vrijeme rada i potiču tiše radno okruženje. Sa niskim težištem, stabilnim radom i velikim kapacitetom, ova serija pruža odlične performanse za produktivniji dan.

 

Makazasta dizalica (HD-Li Serija)

ZS1414HD-Li

ZS1212HD-Li

ZS1012HD-Li

ZS0808HD-Li

ZS0608HD-Li

ZS0607HD-Li

 

Makazaste dizalice HD-Li nude odličnu kombinaciju radnih visina i sposobnosti dizanja sa hidrauličnim pogonskim motorima i litijumskom snagom. Naše Li-ion baterije imaju 5-godišnju garanciju sa trostruko dužim vijekom trajanja od tradicionalnih olovnih baterija. Sa Smart Battery Management System (engl. BMS) i ugrađenom funkcijom predgrijavanja za hladne vremenske regije do -20°C, ova serija povećava produktivnost i samopouzdanje operatera uz sigurnosnu snagu.

 

 

Makazasta dizalica (DC-Li Serija)

ZS1414DC-Li

ZS1212DC-Li

ZS1012DC-Li

ZS0808DC-Li

ZS0608DC-Li

ZS0607DC-Li

 

Makazaste dizalice DC-Li nude odličnu kombinaciju radnih visina i mogućnosti podizanja sa snažnim električnim pogonskim motorima i litijumskom snagom. Naše Li-ion baterije imaju 5-godišnju garanciju sa trostruko dužim vijekom trajanja od tradicionalnih olovnih baterija. Sa Smart Battery Management System (engl. BMS) i ugrađenom funkcijom predgrijavanja za hladne vremenske regije do -20°C, ova serija povećava produktivnost i samopouzdanje operatera uz sigurnosnu snagu.

 

Micro makazasta dizalica

ZS0407DC

ZS0407DC-Li

 

Zoomlion ZS0407 makazasta dizalica opremljena je efikasnim i električnim naizmjeničnim pogonskim sistemom koji nudi produktivnu snagu za unutrašnje aplikacije niskog nivoa i uskog pristupa uz tihi rad bez emisija. Opciono može biti opremljen litijum-jonskom baterijom. Ova serija nudi pristup niskom nivou, područjima kojima se tradicionalno pristupalo ljestvama. Kompaktne dimenzije su idealne za zatvorena gradilišta sa neometanim radom.

 

Zglobna dizalica (Električna)

ZA14JE

ZA20JE

 

Zoomlion zglobne dizalice nude veliki kapacitet, veliki domet i jednostavno održavanje. Veći radni omotač omogućava pristup teško dostupnim mjestima. Električne zglobne dizalice su ekološki prihvatljive sa nultom emisijom, pogodne za osjetljiva radna okruženja.

 

Zglobna dizalica (Dizel)

ZA18J

ZA14J

 

ZA18J ima veliku radnu visinu od 20,93 m, veliki kapacitet dizanja, visoku pouzdanost, preciznu kontrolu i odlične performanse. Nudi kapacitet dizanja od 250 kg, idealan za teške uslove opterećenja. Obezbjedite hidraulički sistem sa višesmjernim ventilom za preciznu distribuciju protoka, u kombinaciji sa preciznim kontrolnim sistemom za efikasne performanse. Snažan sistem napajanja koji štedi energiju sa profesionalnom terenskom šasijom izaziva složene uslove na putu. Dijagnostika u vozilu, dizajn bez podmazivanja i ladica motora koja se okreće čine održavanje praktičnijim i efektivno smanjuju ukupne troškove vlasništva.

 

 

Teleskopska dizalica

ZT42J

ZT38J

ZT30J

ZT34J

ZT26J

ZT20J

 

ZT42J je novorazvijena radna platforma u zraku. Ova jedinica ima prednosti teleskopskih dizalica i pruža vodeću vertikalnu visinu, horizontalni domet i kapacitet dizanja. Omogućava vertikalni doseg od 42,08 m i horizontalni domet od 25 m, nudi dvostruki kapacitet dizanja od 300/454 kg i 15 sigurnosnih mjera zaštite, te je opremljena PLC kontrolom i CAN bus komunikacijskom tehnologijom. Složeni pokret pruža jednostavan i udoban rad. Automatska detekcija kvara i funkcija prikaza alarma nude praktično održavanje. Kreativni dizajn grane u obliku slova U efikasno smanjuje težinu grane i progib, te pruža bolju stabilnost mašine; Klizač u obliku slova R i čelični dizajn u obliku slova U na dnu grane, efektivno smanjuju bočni otklon grane; Rotaciona funkcija Jib pruža veći radni domet i fleksibilnije kretanje.

 

Gruba makazasta dizalica

ZS1623RT

 

ZS1623RT usvaja moderan dizajn kao što je modularizacija, mala težina, ujednačavanje i inteligencija, te pruža veliki kapacitet dizanja i visoku pouzdanost. Pogon na sva četiri točka i sistem oscilirajućih osovina uveliko poboljšavaju performanse na terenu. Sa nagibom od 40 %, može se prilagoditi svim vrstama poslova s ekstremnim pristupom. Sistem grane bez podmazivanja minimizira troškove držanja opreme. Okretni nosač motora čini redovno održavanje praktičnijim. POST (samotestiranje pri uključivanju) i upozorenje o održavanju za efikasno upravljanje voznim parkom.

Visoko napredna tehnologija za moderno mehanizovano šumarstvo. Inovativni procesi koji se primjenjuju na cijeli industrijski lanac, od proizvodnje do postprodajne usluge, osmišljeni su tako da zadovolje potrebe naših kupaca i jamče proizvodnju visokokvalitetne opreme i tehnologije. Brendovi Cranab i Vimek izjednačavaju se sa standardom izvrsnosti koji se cijeni na bilo kojem tržištu povezanom s drvom bilo gdje u svijetu.

 

Cranab razvija, proizvodi i komercijalizira dizalice za drvo i hvataljke za rukovanje debla. Slagkraft je specijaliziran za proizvodnju mašina za rezanje i održavanje rastinja, dajući važan doprinos sigurnosti cestovnog prometa u šumskim područjima. Iskustvo i želja za inovacijama dovele su firmu do vodećih poziciju na međunarodnom tržištu. Osnovan krajem 20. stoljeća u Lidvägenu, na sjeveru Švedske, Vimek je ostavio svoj trag u sektoru zbog svoje sposobnosti da osluškuje i zadovolji potrebe svojih klijenata pomoću brzih, jednostavnih i pametnih tehnologija. Proizvodi vrhunske instrumente za prikupljanje i prijevoz drva u uskim prostorima, čak i na nagnutom terenu. Korištenje ovih mašina pogoduje uvjetima za održavanje ravnoteže u šumskom ekosistemu.

 

Autodizalice za transport i reciklažu drveta

TL12

TZ18

 

Šumarske dizalice

FC6, FC8, Fc10, Fc13

Fc45

 

U zimsko doba godine, kada se piste na aerodromu mogu brzo pretvoriti u opasna zimska područja, kašnjenje letova može biti skupo i nepovoljno za putnike, kao i za aerodrome. Čišćenje ovih pista na najefikasniji način korisno je za sve. Najefikasnije čišćenje pista je upotrebom snjegobacača.

Snježni plugovi i bacači su najpopularniji kamioni za uklanjanje snijega.

Plugovi - brzi i efikasni

Plugovi za snijeg uglavnom pružaju najbrže rezultate i savršeni su za rješavanje malih količina snijega. Zbog ove efikasnosti, pogodno ih koriste aerodromi sa dugim pistama. Snježni plugovi su takođe obično nižih troškova u poređenju sa ventilatorom.

Bacači

Snježni bacači su savršeni za situacije kada se veće količine snijega nalaze na pisti i tako onemogućavaju kretanje manjim vozilima i mašinama za čišćenje snijega. Snjegobacači također imaju mogućnost bacanja (i ciljanja) snijega na dalje razdaljine, što može pomoći u sprečavanju stvaranja snježnih nanosa.

Zimski vremenski uslovi mogu otežati putovanje, ali sa Wintec d.o.o Sarajevo možete zaboraviti na kašnjenja i otkaze letova svesti na minimum.

 

Wintec d.o.o. je ekskluzivni zastupnik Fassi Group za Bosnu i Hercegovinu. Fassi grupa je ključni igrač na međunarodnom tržištu sa svojim širokim spektrom proizvoda koji zadovoljavaju specifične potrebe različitih industrija i tržišta. Moguće je podijeliti cijeli portfolio na velike porodice: tehnologije za dizanje (Fassi i Jekko), tehnologije za industriju šumarstva, samohodne dizalice i one za industriju reciklaže. Svaki proizvod se podešava i prilagođava kako bi bolje zadovoljio posebne potrebe bilo kojeg specifičnog područja primjene.

Fassi grupa garantuje 100% kontrolu kvalitete za ponuđene proizvode jedinstvene razine performansi koje se cijene u cijelom svijetu.

 

 Zglobne dizalice za kamione

Fassi nudi najširi asortiman zglobnih kamionskih dizalica na svijetu. Više od 60 modela dostupno je u nekoliko verzija, od mikro do gigantskih dizalica s kapacitetom dizanja preko 150 t/m. Postoji više od 30.000 konfiguracija koje se mogu sastaviti prema potrebama i očekivanjima korisnika. Ako zatim dodamo mnogo dostupnih dodataka, rezultat je lista mogućnosti koja nudi upravo kran koji zadovoljava potrebe posla za koji je dizajniran. Fassi, međutim, može ponuditi još više: nove mogućnosti koje dolaze iz najnovijih tehnoloških izuma primijenjenih na dizalice čine važan dio modularnosti, svestranosti i beskonačne ekstenzivnosti asortimana.

Dizalice za teška opterećenja

Preko 39 t/m

Pogodno za montažu na 3- ili 4-osovinske kamione, ovi kranovi kombinuju performanse izuzetnog podizanja sa tijelom koje sveukupno ograničava dimenzije koliko god je to moguće.

 

Dizalice za srednja opterećenja

Od 13 t/m (F135A) do 34 t/m (F365A)

Pogodan za montažu na 2- i 3-osovinske kamione koji nude beskonačnu mogućnost ugradnje.

Dizalice za laka opterećenja

Od 1 t/m (mikro) do 12 t/m (F120B)

Kombinacija smanjene težine i kompaktnih dimenzija sa naglaskom na snagu.

Mini Gru

Jekko mini dizalica je zaista jedinstven, visokotehnološki i inovativan proizvod. To je zbog njegovih karakteristika, jer je mnogo konkurentniji od ostalih dizalica i jer dolazi iz iskustva solidne, mlade i najsavremenije kompanije.

Ova vrsta mini dizalice može nositi različite vrste terena, uključujući mjesta gdje se obično koriste autodizalice, toranjski kranovi, teleskopski utovarivači i viljuškari.

Slika 2.1 MPK 50

Slika 2.2. SPX532

Slika 2.3 JF545

 

 

Ketering vozila su dizajnirana da prevoze i utovaraju kontejnere sa avio-hranom za putnike. Ovi kamioni mogu da servisiraju sve tipove aviona sa pragovima za pristup vrata montiranih na različitim visinama. Dizajnirana su tako da se lako i brzo povezuje sa vratima aviona na galeriji, uz maksimalnu sigurnost osoblja i zaštitu strukture aviona.

Sve kontrole ketering vozila, hidraulične i električne su projektovane tako da odgovaraju svim sigurnosnim standardima i funkcionišu na bezbjedan način.

Molimo da nas kontaktirate ukoliko Vam je potrebno više informacija.